Ohh, je gebruikt Internet Explorer...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Over de mantelzorgtest

De Mantelzorgtest geeft inzicht in hoeveel tijd en energie mantelzorg kost. En of er nog genoeg tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Ook helpt de Mantelzorgtest met een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen.

De Mantelzorgtest wordt aangeboden door stichting Mantelzorgtest. De Mantelzorgtest is ontwikkeld door zorgverzekeraar CZ, met medewerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Vanaf eind 2021 werken stichting Mantelzorgtest en ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen aan de landelijke uitrol van de Mantelzorgtest. Gemeenten en hun partners worden uitgenodigd hierbij aan te sluiten. Als gemeente meedoen? En ook voor de mantelzorgers in uw gemeente het lokale aanbod van hulp en ondersteuning in de Mantelzorgtest beschikbaar maken? Neem contact met ons op, mail naar gertjan.van.rossum@cbusinez.nl.

Naast de landelijke Mantelzorgtest zijn er ook regionale varianten:

Deze regionale varianten zijn gemaakt in samenwerking met gemeenten en lokale zorginstellingen. Het hulpaanbod bevat ook lokale diensten. Dit aanbod wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Zorgverzekeraar CZ heeft ook een eigen variant:

Deze variant is gemaakt in samenwerking met CZ. Het hulpaanbod bevat ook diensten specifiek voor CZ verzekerden. Het aanbod vanuit andere  zorgverzekeraars wordt in de toekomst verder uitgebreid.

De Mantelzorgtest in Breda

In de gemeente Breda wordt er voor elkaar gezorgd. Duizenden mantelzorgers zetten zich dagelijks in voor hun naaste, vaak zonder zich bewust te zijn van de hoeveelheid taken die zij op zich nemen. Gewoon, omdat je dat nou eenmaal doet. En omdat het moeilijk is om die zorg (tijdelijk) uit handen te geven. Vaak gaat dat goed, maar soms wordt het allemaal even te veel.

In Breda zorgen we daarom ook voor de mantelzorgers. Dit doen we door hen zo goed mogelijk te ondersteunen. De mantelzorgtest zorgt ervoor dat de mantelzorger de weg naar deze ondersteuning nog beter weet te vinden en biedt daarnaast ook nog inzicht in de verschillende inspanningen die de mantelzorger levert.

In Breda hebben de volgende partijen meegewerkt aan de Mantelzorgtest: StiB, Thebe, Surplus, IMW, WIJ, Zorg voor Elkaar Breda, MEE, het huisartsenteam (HHT), Huisartsen Zorggroep Breda (HZG) en de gemeente Breda.